Subscribe

Powered By

Free XML Skins for Blogger

Powered by Blogger

Wednesday, November 3, 2010

Bukit Cerakah

-Bukit Cerakah -


Date : Selasa - 02hb November 2010

Venue : Bukit Cerakah

Purpose : Lepak2 naik Basikal

Setelah lama kamera dibiarkan berhabuk, setelah lens yang dibeli lama tidak digunakan....akhirnya satu trip telah dibuat bagi mempelajari dan menggunakan harta yang telah dibeli.

First suggestion Cameron Highland, tapi disebabkan cuaca tidak berapa baik, maka Bukit Cerakah la yang diredah. So nie gambar Musim Luruh yang aku sempat amik kat bilik 4 Musim.

Mula-mula planning nak naik basikal....tapi hari agak malang la sebab kedai basikal tutup. Nak blah dah tak boleh sebab dah bayar tiket masuk...buta-buta rugi.

Si Gemuk pn mengamuk la sebab tak dapat naik basikal. Nak jalan kaki tak larat nak bawak badan. So Drama Melayu pun bermula (Sinetron)....????? :)

Dipendekan citer, kena la naik bus dengan budak pempuan yang pakai baju mcm nak g DISCO....aku tak tau baju dier diperbuat dari kain ataupun manik baju...Lip Lap Lip Lap baju dier!

Ni gambar first yang aku amik biler sampai kat area sane. Idea pun dah takder sebab tension.


This one aku amik spontan jer...tengah duk jalan2 kat bilik 4 musim, aku snap jer sebab bunga pun tak banyak kat citu. Gambar nie aku guna lens yang telah dibeli tapi baru 1st time nie guna. Hasil??? Bolehla for newbies.

Nie pun aku main snap jer. Kepala ringan, tangan ringan, semua ringan layan karenah orang kat citu.

This one aku tangkap kat luar bilik 4 musim. Betul2 before aku bayar tiket masuk....Tengah korek2 duit tiba2 nmpak lebah nie...Kecik lagi dari lalat. Baik punyer dier lepak kat bunga MATAHARI. So Snap Time! Klick! Klick!

Setelah letih melayan, kiteorang pun balik la...lepak situ pun pening. Duk tengah-tengah tunggu bas, aku ternampak pulak Pasangan Semut Hitam nie. Aku cari gak sarang dieorang, haram tak jumpa...Agak2 dieorang nie kawen lari kot, takpun cari port BAEK PUNYER!!! heheheh :)

Overall bukit cerakah??? Ok la sebab tak dapat jalan maner2 pn.....Bilik 4 Musim pn just ok! We're looking forward to come again next weekend. Harap-harap takder masalah.

2 comments:

FareeZan said...

aha.next weekend makesure kedai beskal bukak ok!!! promise

Ed said...

Baik...nanti kena tanya dulu bukak or tak before masuk ok BOS