Subscribe

Powered By

Free XML Skins for Blogger

Powered by Blogger

Saturday, March 24, 2012

Jawatan Kosong MPSJ

Baru2 nie ader join inteview mpsj sebagai akauntan W41. Nampak gaya peluang cerah sebab daripada 10 candidates, nak pakai 2 org akauntan tetap.

Bgtau ahad inteview selasa. So penat jugakla nak update "FRS n Tax treatment" yang latest. Dua malam tido tak menentu sebab nak kerja pnyer pasal.

Hari inteview tu jam 7.30 dah terpacak n the first one to arrive. Lepas update pnyer update info, aku pnyer turn jumpa panel. Bapak ar panel MPSJ, aku rasa panel MPSJ untuk jawatan aku tu mmg cukup "PANDAI" sampai aku rasa soalan dier tu boleh buat skema jawapan budak tingkatan 4.

Firstly tanya politic, duduk mana n saper Dun atau YB area umah kamu. Ah, Fuck!. Rilek2..awal2 kot then tanya pulak, Subang pnyer YB pulak then MB Selangor, then Datuk Bandar DBKL.

"OI SIAL KO NAK INTEVIEW POLITIC KER NAK INTEVIEW AKAUNTAN SIAL"

Pnyer panjang borak dah ujung baru tanya aper maksud "Statement of Account". Aku punyer citer panjang lebar, last2 dier cakap bukan yang itu, saya nak yang Profit n Loss, balancr sheet n cash flow.

OI BODOH, KO BELAJAR KAT MANA.ITU FINANCIAL STATEMEN @ PENYATA KEWANGAN BODOH LEPAS TU NAK TUNJUK MUKA MCM BAGUS. TANYA BUDAK SEKOLAH TING.4 PUN TAU.

Dah setle bagi definisi then terus ok, tq u boleh balik. FUCK KORANG PANEL MPSJ. Lain kali tulis kat citu siap2 kalau nak inteview poltician aku takderla datang. Paham!

Muka belagak pandai tapi soalan bodoh bertingkat2. Patutla korang tak boleh survive kejer swasta, BODOH!. Mentang2 nak PRU. Kang kalau aku ajak golongan2 muda ni jangan mengundi kerajaan baru tau. Bagi kat pembangkang baru tau korang kan.

Wednesday, December 21, 2011

Apartment Port Dickson

Early disember baru ni, our geng santai kat Port Dickson. Tentative - melepak, bbq, kad, mandi, n santai malam.

Before this dieorg penah stay kat one of the aprtment kat area Port Dickson n bukan teluk kemang. Rate mmg memuaskan kalau dibandingkan dengan harga yang apartment tu charge.

SUNSHINE apartment tempat kiteorg check aritu. Bagi aku tempat tu best sebab bilik ok, harga ok, parking senang, nak lepak santai pn senang. Rate untuk apartment tu aritu iaitu weekend cuma RM 160 jer semalam untk 1 bilik. Tempat nie berkonsepkan rumah dimana ader dapur, hall n bilik. Untk yang 2 bilik rate dalam RM 235. Rate untuk weekdays RM 135 untk sebilik n RM 195 untuk 2 bilik.

Apartment ni betul2 depan pantai dalam selangkah dua lepas pintu pagar. Dieorg gak ade sediakan tempat bbq dalam RM 40 satu malam. So kalau saper yg berhajat nk bbq tp mls bwk barang so sediakan la duit secukupnya.

Pasar malam Port Dickson jugak dekat dalam 2km. Trademark untuk saper2 yg berminat, sampai kat trafic light simpang 3 PD, amik kanan n terus, pastikan petronas disebelah kanan anda. Terus smpai jmpa pintu gerbang bentuk minangkabau n dibawah gerbang ada trafic light. Betul2 lpas trafic light ader simpang kiri. Masuk simpang tu n SUNSHINE Aprtment betul2 dibelah kiri.

Bagi yg nak dtg PD n budget, boleh stay kat aprtmnt ni sebab untuk RM135 satu malam, blh stay dengan keselesaan yg ckp. Extend check-out pn tkdehal. Kiteorg pkul 3 lebih baru check-out sebab ade org nak check in kalau tk mau smpai kr petang. Nice view with reasonable price, rating alu bagi 3.5/5.