Subscribe

Powered By

Free XML Skins for Blogger

Powered by Blogger

Sunday, October 31, 2010

Seafood Tanjung Harapan Klang


- Family Gathering -

On 17hb Oktober 2010, mcm biasa my family having a food gathering. This time is my turn to 'open table', hahahaha. But this time lain sikit sebab Pajejan join sekali. This time dier join la sebab budget2 nak jadi one of our big happy family.

FamilyKu decide nak makan kat Seafood Klang Tanjung harapan. Dalam kepala otak pikit duit jer, aduh kopak la aku. Tapi takper bak kata dieorang sekali dalam 4 tahun.

Anak buah kesayangan aku nie bukan main seronok lagi. Siap boleh 'peace' lagi bergambar sebab dapat jalan2.


So kiteorang pun decide nak makan kat Medan Muara Tanjung Harapan nie. Mula-mula dengar makan kat cnie 3,4 orang tak lari 3,4 ratus. Botak kepala dengar brother aku ckp mcm tu, tapi redha jer la sekali sekala family gathering. Tiap-tiap bulan buat aku tak penah nak belanja, hehehe kali nie buat2 tak nmpak jer la.

Makan kat cnie mcm kat Seafood Restaurant biasa la....Seafood semua kita pilih sendiri and dieorang just akan masak ikut order kita. Ikan, sotong, udang, dan yang sewaktu dengannya kita boleh pilih ikut suka and dieorang akan timbang b4 masak.

Nie antara menu-menu yang kiteorang order kat sana. Ikan Siakap aku rasa nie sebab brother aku yang settlekan bab menu nie. Ikan Siakap masak 3 Rasa aku rasa nie. Rasa??? Ikan nie memang 'The Best" antara semua menu. Pajejan sampai makan kepala la, hei teruk bebenor perangai dier berebut ngan kucing.


Nie pulak menu kedua, Udang masak sambal biasa. Order Udang petai, tapi takder so belasah jer mana ader. Menu nie memang last la abes sebab rasa dier memang biasa giler so takder sambutan sangat oleh all my brother and sister. Parah jugak la nak abeskan. Tapi udang dier memang fresh la.

Nie menu ketiga, tomyam campur. Rasa????? ok la...nak kata sedap pn boleh, tak sedap pn boleh.....tengah2 la.




Nie menu "Sotong Goreng Tepung". Order dalam 800 gram sotong. Masing-masing dah pening tak tau nak letak masakan aper, final letak sotong tepung jer la. Rasa???? boleh la sebab masak ngan tepung jer, so takder yang special sangat la.

So Overall aku bagi 2.5 bintang la kat kedai nie dari 5 bintang sebab aku rasa masakan dieorang "Just OK". Bagi yang berminat bolehla try. Oooppss lupa pulak...harga yang kiteorang kena takderla mahal sangat. Ok la harga dier.

Tuesday, October 12, 2010

Putrajaya Flora 2010

Event : Flora Putrajaya 2010
Date : 10hb July 201
Place : Semestinya Putrajaya

This is my first time attend event macam nie. Event nie sebenarnya bagi aku event yang bosan tapi sebab sajer nak try2 amik gambar, so aku buat bodoh jer la attend event nie. So nie antara picture yang sempat aku amik time kat Flora Putrajaya 2010 July aritu.

First picture was taken by me in front of indoor flower room. Susahnya ya amat sebab lebah nie asik terbang jika biler aku nak closeup. Rasa nak bunuh jer pastu lekat kat bunga, kan senang.



Daripada semua picture yang aku amik, this is the one yang paling aku rasa ok la. Gambar nie agak susah jugak la nak amik sebab peminat-peminat DSLR Camera semua ader kat sini kan. Takan aku nak kuarkan kamera aku yang kecik nie, so aku tunggu la sampai berpeluh-peluh tunggu dieorang blah baru amik picture nie. Ketiak pun boleh la buat tempat wet tissue kalau letak tissue kat situ.


This second adalah batang pokok bonzai. Actually i've no idea on what picture that i want to take. Aku main belasah jer amik picture-picture nie semua. Amik tanpa berpikir panjang.



This is one pulak gambar bonzai jugak...taken near indoor flower room...Overall Flora Putrajaya 2010 = Tetap Membosankan....Aku tak tau kenapa ramai sangat pegi sana..???????


Port Dickson View

Pada Suatu Hari, Seorang Lelaki ....blah...blah...blah...hahahah macam citer budak2 pulak....

Actually i've nothing to share wif you guyz because this is my family trip to Port Dickson. We stay at Ancasa Resort AllSuites which for me that is one good resort that suitable for one big family.

I just want to share wif you all picture that has been taken by me in Port Dickson.Picture??? Biasa-biasa jer...sebarang komen, jangan lupa tulis k....

Picture nie taken by my Blacky near our Resort time air tengah surut...nice view actually.


Nie gambar anak buahku..picture nie taken by me at the time when he requesting for 'Dukung'...Picture spontan jer...'Pak Teh Dukung'

This is my first picture before any picture yang dah upload kat atas tu....



Then, picture nie pulak taken by me..My Model of course Blacky. Gaya = Bolehlah, Perasan = Ada Sikit2, apa-apa pun Blacky senang nak diarah...hahahahah

If any of you have comment regarding this picture, pleaz do drop your komen... anyway, i'm totally this family trip to Port Dickson walaupun dah berapa kali pegi PD