Subscribe

Powered By

Free XML Skins for Blogger

Powered by Blogger

Sunday, October 31, 2010

Seafood Tanjung Harapan Klang


- Family Gathering -

On 17hb Oktober 2010, mcm biasa my family having a food gathering. This time is my turn to 'open table', hahahaha. But this time lain sikit sebab Pajejan join sekali. This time dier join la sebab budget2 nak jadi one of our big happy family.

FamilyKu decide nak makan kat Seafood Klang Tanjung harapan. Dalam kepala otak pikit duit jer, aduh kopak la aku. Tapi takper bak kata dieorang sekali dalam 4 tahun.

Anak buah kesayangan aku nie bukan main seronok lagi. Siap boleh 'peace' lagi bergambar sebab dapat jalan2.


So kiteorang pun decide nak makan kat Medan Muara Tanjung Harapan nie. Mula-mula dengar makan kat cnie 3,4 orang tak lari 3,4 ratus. Botak kepala dengar brother aku ckp mcm tu, tapi redha jer la sekali sekala family gathering. Tiap-tiap bulan buat aku tak penah nak belanja, hehehe kali nie buat2 tak nmpak jer la.

Makan kat cnie mcm kat Seafood Restaurant biasa la....Seafood semua kita pilih sendiri and dieorang just akan masak ikut order kita. Ikan, sotong, udang, dan yang sewaktu dengannya kita boleh pilih ikut suka and dieorang akan timbang b4 masak.

Nie antara menu-menu yang kiteorang order kat sana. Ikan Siakap aku rasa nie sebab brother aku yang settlekan bab menu nie. Ikan Siakap masak 3 Rasa aku rasa nie. Rasa??? Ikan nie memang 'The Best" antara semua menu. Pajejan sampai makan kepala la, hei teruk bebenor perangai dier berebut ngan kucing.


Nie pulak menu kedua, Udang masak sambal biasa. Order Udang petai, tapi takder so belasah jer mana ader. Menu nie memang last la abes sebab rasa dier memang biasa giler so takder sambutan sangat oleh all my brother and sister. Parah jugak la nak abeskan. Tapi udang dier memang fresh la.

Nie menu ketiga, tomyam campur. Rasa????? ok la...nak kata sedap pn boleh, tak sedap pn boleh.....tengah2 la.




Nie menu "Sotong Goreng Tepung". Order dalam 800 gram sotong. Masing-masing dah pening tak tau nak letak masakan aper, final letak sotong tepung jer la. Rasa???? boleh la sebab masak ngan tepung jer, so takder yang special sangat la.

So Overall aku bagi 2.5 bintang la kat kedai nie dari 5 bintang sebab aku rasa masakan dieorang "Just OK". Bagi yang berminat bolehla try. Oooppss lupa pulak...harga yang kiteorang kena takderla mahal sangat. Ok la harga dier.

No comments: